Munch Praatavond Gent

Mag het nog eigenlijk wel? Een vraag die vanaf de tweede week van januari ieder jaar hoort, en ja van mij mag het nog wel: de beste wensen. Maar dat is eigenlijk niet het antwoord waarnaar ik opzoek ben. Het afgelopen jaar heb ik niet zoveel geschreven op mijn website en eerlijk is eerlijk, aan inspiratie geen gebrek, wel aan tijd. Tijd die ik dus nu maak voor een “ervaring” van ruim een jaar geleden… Een bezoek aan de Gentse Munch. Een review wil ik het eigenlijk niet noemen, want er is in een jaar bij deze organisatie e.e.a. veranderd en op basis van één bezoek een final oordeel vellen is ook zo wat, maar toch… ik vond mijn bezoekje aan de Gentse Munch een jaar na dato toch de moeite waard om te beschrijven.

Eind december 2018 / begin januari 2019 werd ik door een Fetlife-vriendin geattendeerd op de Gentse Munch. En het mooie was, ik was die week (vanwege vakantie) nog in ’t Zeeuwse. Vanaf mijn ouderlijk huis is max 45 minuten rijden naar de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Een dag voor de munch schreef ik een brief naar een van de organisatoren die mij e.e.a. uitlegde over de munch en bereid was mij op te vangen als nieuweling, want zo voelde ik mij wel ondanks mijn 8 jaar sm-ervaring. Zo stond ik dus op een koude januari avond in Gent voor de Irish Pub & Restaurant Patrick Foley’s waar ik (uiteraard) weer te vroeg was. Nog even een wandelingetje langs de Leie voordat ik naar binnenstapte. De Gentse Munich is dus in Foley’s waar de organisatoren een apart zaaltje, waar je via een klein binnenpleintje komt, hebben gereserveerd. Drank en eventueel eten zijn voor eigen kosten, voor de rest zorgt de organisatie. Die avond zijn er veel nieuwelingen en die worden allemaal even hartelijk verwelkomd. Na het opdoen van de naam kaartjes werden de de +/- 50 aanwezigen verdeeld over 8 tafels die weer elk onder leiding stonden van een tafelleider. Voorafgaand aan de munch werd via Fetlife al gecommuniceerd waar de twee gespreksrondes over zouden gaan: toys / sm-speelgoed en markeringen. Elke praatavond heeft 2 onderwerpen die vooraf met de deelnemers worden gedeeld zodat je – als je dat wilt – je hierop voor kunt bereiden.

Na een kort voorstelrondje aan de tafels werd er aan elke tafel druk gepraat over allerlei onderwerpen die gerelateerd zijn aan sm-speelgoed. Zo af en toe pakte iemand een kaartje van de tafel om het gesprek een andere wending te geven, de 30 minuten zijn zo om en met een schat aan nieuwe, leuke en interessante informatie was het tijd voor de tweede tafelindeling en volgde een gesprek over markeringen. Deze tweede tafel was toch iets minder leuk dan de eerste, maar niet te min heb ik ook hier weer nuttige informatie opgedaan. De avond verliep snel, een teken dat ik mij amuseerde en leuke gesprekjes had met diverse Vlaamse kinksters. Toch typisch: ik woon al een aantal jaar in de Randstad, toch vinden de meeste mij daar praten met een Vlaams accent. Vanavond was ik echt “’n Hollander” aldus menig munch-bezoeker. Zeeuws-Vlamingen vallen altijd tussen wal en schip zeggen ze  ;-).  

De Praatavonden Munch in Gent hebben een vrij divers publiek. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd rond de 30 ligt, maar heb de tafels mogen delen met mensen van elke leeftijdscategorie tussen 18 en 60+. De mensen in hun late twintigerjaren en vroeger dertigerjaren zijn het talrijkst denk ik. Volgens de organisatie zijn er meestal 40 a 50 mensen, ongeveer 60/40 man/vrouw gok ik verdeelt over Dominanten, Switches en onderdanigen en een degelijke representatie trans/queer/nonbinair/hetroseksueel… met de meest uiteenlopende interesses. Kortom een breed publiek!

Ik vond de Praatavond Munch in Gent een toffe avond en dat wilde ik jullie – ook een jaar na dato – zeker niet onthouden. Helaas is het mij niet gelukt om nog een tweede keer aftezakken richting het prachtige Vlaamse land, maar dat ik nog een keertje mijn gezicht laat zien bij deze munch mag wel zeker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.