Het verschil in macht benadrukken

SM zit voor mij vaak in kleine dingen. Daarover wil ik eens iets schrijven. Laatst las ik writing met daarin de waarschuwing in de titel ‘geen zwepen of pijn’. En hoewel beide in mijn sm-beleving een rol spelen, kan ik oprecht nog het meest genieten van de machtsverhouding in een sm-setting.

Iets wat in verhalen of pornofilms nog wel eens vergeten wordt is het begin van het spel. Sommige hebben 24/7 de macht verdeeld, andere alleen tijdens een sm-sessie. Maar er is altijd een eerste keer, die ene keer waarin je van gelijkwaardigheid met wederzijdse toestemming overgaat naar Dominant en sub. Van Meester(es) naar slaaf/ slavin. Dat ene moment daar (dag)droom ik vaak over. Het is vaak iets kleins waar misschien te vaak te gemakkelijk over heen gegaan wordt, maar uit ervaring weet ik dat dit o zo mooi kan zijn. Het doet daadwerkelijk iets met mij als onderdanige en ik denk dat menig Dominant dit ook vanuit zijn of haar positie ook wel zal herkennen. Het gevoel werkt twee kanten op en kan door beide zo worden ervaren.

Denk aan een veranderende blik in de ogen, een strengere toon in de stem of simpel de woorden “Vanaf nu ben je van mij en wil ik dat je mij aanspreekt met Meesteres”. Het geeft mij het gevoel van “game on” hoewel sm voor mij niet een spel is, het is voor mij een gevoel en met game on bedoel ik dat ik mij kan overgeven aan degene die ik vertrouw en mij wil overgeven. Het begin van een reis, of het nu het begin is van 24/7, een sessie of alles wat er tussenin zit. Het prikkelt mij op de positieve manier, heerlijk! Spanning, zin, trots, maar ook het gevoel van overgave en dat ik het los kan laten wat er allemaal in mijn bolletje rond gaat.

Het verschil macht wordt niet alleen in het begin benadrukt, keer op keer kan ik er ook van genieten als ik een halsband om krijg en er een ketting aangeklikt wordt. En hoewel ik dat nu alweer een poosje niet meer heb mogen ervaren, ik denk er nog vaak met een goed gevoel aan terug. Het moeten volgen van mijn Dominant, even niet van alles denken maar alleen maar haar moeten volgen. En ja, zeker op een speelfeest geeft mij dat ook de nodige trots: Moet je eens kijken wie mijn Meesteres is!

Ook kan het verschil aangegeven worden door kleding. Dat wil zeggen: de Dominant gekleed en de onderdaan naakt. En nee, hoewel ik leer, zwart en laarzen erg mooi vindt kan het ook gewoon zijn dat de Dominant in kwestie iets aanheeft wat zij (in mijn geval is dat altijd een zij) wil of waarin zij zich lekker voelt. Dat kan dus ook een spijkerbroek en een leuke top zijn. Moet de onderdaan dan altijd naakt zijn? Nee, wat denk je ervan dat je een kledingopdracht krijgt of dat de Meesteres bepaald dat je als man naar je werk gaat in een damesslipje? Ook daarin zit macht.

Het kan ook zitten in hoe je iemand aanspreekt (bijvoorbeeld met twee woorden, met Meesteres of met U), maar ook in houdingen (denk aan knielen) of gedrag (een gentleman in the streets, a …. , vul zelf maar in 😉). Is sm dan alleen maar in de slaapkamer of in huis? Dat is een keuze, persoonlijk vind ik ook buitenshuis (waar het kan en lang niet altijd nodig) af en toe een plaagstootje van de Dominant ook passend. Anderzijds ben ik wel het type dat graag ontzorgt, of dat nu met het rijden, dragen van spullen of zaken regelen is. En ja, ook buiten de sm-tijd ben ik iemand die er graag voor iemand is. Beetje aard van het beestje denk ik…

Ja, het aanbidden van mijn Dominant hoort daarbij in mijn ogen ook bij. Ik vind het heerlijk om te doen en in mijn sm-beleving is dat ook erg passend, ik kan er op recht van genieten.

Het zijn vaak de kleine dingen die sm voor mij zo mooi maken, tegelijkertijd zijn ze voor iedereen anders. Een simpele oogopslag, een woord, een handbeweging of een kleine handeling. Het hoeft niet hard of ruw te zijn, juist het kleine en soms subtiele uitdrukken van het verschil in macht spreekt mij enorm aan.

Hoe kijken jullie hiertegen aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.